Ungdomar är svåra att gå till en ny skola, särskilt till en mer prestigefylld. Vad man ska göra om alla runt förväntar sig framgång från dig, men ingenting händer?

”Jag har tappat min önskan att studera och jag vet inte varför. I en tidigare skola var jag 7 år gammal, en utmärkt student, en olympisk. Jag kommer inte att säga att jag verkligen älskade att studera. Jag gjorde det snarare av en känsla av plikt gentemot en mamma som sätter mycket i mig och drömmer om att göra mig framgång i livet. Dessutom ville jag inte minska baren, besvikna lärare, ge ett tillfälle att gloka till de avundsjuka klasskamraterna. Sedan gick jag in i en mer prestigefylld skola. Mamma ställde in mig för mig för att bevisa mig själv för lärarna. Men i den nya skolan försvann jag absolut önskan att etablera relationer med lärare. Jag kunde inte vinna myndighet, för av någon anledning ville jag inte ta itu med det alls. Det var inte så lat: Jag var alltid hårt arbetande och målmedveten och kunde få mig att göra något som jag inte ville ha alls. Skicka Deuces, Troika. Det är också svårt för mig att studera i en ny skola eftersom det inte finns något system i den kunskap som presenteras, men jag behöver det i allt.

Jag känner förtvivlan, ropar ofta på grund av bedömningar, min mamma såg mig ständigt, förbannar att jag "gled", med lärare ett dåligt förhållande-anser mig bara en dumbass. Jag skäller mig själv för att jag kunde göra fler ansträngningar. Jag plågas av detta tryck och en känsla av hopplöshet, när det verkar som om allt är hopplöst, att jag inte kan räta ut betyg, de kommer att utvisa mig, jag måste gå till en mindre prestigefylld plats. Plus sport, närvaro på kurser fram till sent på kvällen, förberedelse för olympiaderna, evig trötthet. Det känns som att jag ständigt snurrar, gör något https://clinicafrancesadray.com/hur-lyckas-du-sex-regler/, men det finns inget resultat, eftersom jag behöver göra mer, men det finns inte längre styrka och lust.

Nyligen vill jag inte alls ha något. Jag var utmattad av denna onda cirkel, från vilken jag inte kunde komma ut på två år. Varför hade jag en önskan att uppnå något? Hur kan jag hantera detta?"

Irina Mlodik, psykolog, psykoterapeut:

”Eugene, din situation verkar verkligen desperat. Främst för att du har investerat så mycket ansträngning för att glädja alla betydande vuxna runt, men du själv kunde inte riktigt vara lycklig. När bara resultat och prestationer förväntas från oss börjar vi känna oss som en applikation på vår framgång. En funktion som heter "Student" eller "god dotter". Men att inte vara en levande person, men funktionen är mycket obehaglig.

Å andra sidan har din mamma rätt. När allt kommer omkring, i ambitioner, kunskap, prestationer, i din förmåga att uppnå framgång är det inget fel. Tvärtom: Dina förmågor för iver, hårt arbete och uthållighet kommer att fortsätta att hjälpa dig i livet.

I din tidigare skola, där det fanns ett förståeligt system och krävdes främst lydnad och flit, gjorde du ett bra jobb. Och i din nya skola behövs förmodligen andra färdigheter: att inte svara på det memorerade, utan att analysera materialet, att bilda och uttrycka din åsikt – och det kan vara svårt för dig. Dessutom var du kvar utan det vanliga stödet från vuxna. De kan inte förstå dina svårigheter och hjälpa dig, men istället helt enkelt att ställa krav, förklara dig oförmögen, visa missnöje. Och det är också svårt för dig att säga dig själv ärligt: ​​Jag kan inte hantera den nya typen av utbildning, med den nya baren, med den prestigefyllda statusen för den nya skolan. Och du har också en tonårskris där prestanda ofta förvärras, eftersom kroppen arbetar vid gränsen: för många fysiologiska och psykologiska uppgifter som den behöver för att lösas under denna period.

Eugene, ungdomskris – en svår period. Uppenbarligen behöver du hjälp. Försök hitta i din miljö som förstår vuxna som kan hjälpa dig att hantera de uppgifter som du själv ställer in dig själv. Kanske kommer de att kunna hjälpa dig att välja en bar ute. Studie "på det sista utbrottet" också ingen behöver. Alla, dina vuxna, vill ha dig bra. Det är bara att ibland några av dem behöver hjälpa till att inse vad som exakt är bra för dig. ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *